Podpora fanoušků je obrovská, říká obránce Pavel Skrbek

Do Olomouce přišel jako výpomoc do obrany na začátku extraligové sezóny s možností odejít v případě dobré nabídky ze zahraničí. Zkušený bek Pavel Skrbek zvažoval pokračování své dlouholeté severské mise, nakonec ale na Hané zůstal. Hokejově vyrůstal ve zlaté kladenské líhni.

"S Plekancem jsem hrál jen chvíli při jednom ze svých návratů, je mladší, ale parťáky mi byli třeba Tomáš Kaberle nebo Židlický," zavzpomínal Pavel, který už v 17 letech okusil extraligu a záhy zamířil do zámoří.

Ve druhém kole draftu si ho jako mladíka vybral Pittsburgh. "Svůj první zápas v NHL jsem hrál v Buffalu. Byl jsem v zahajovací sestavě spolu s Jágrem a Strakou, naproti v bráně Dominik Hašek, už to samo o sobě byl neuvěřitelný zážitek," přiznává Skrbek. Během tří let si připsal několik startů v NHL, pořádnou šanci ale nedostal, a tak se vrátil do Evropy.

"Šel jsem zpátky na Kladno, v létě se potom ozvala Lulea a já zamířil na tucet let do Švédska. Ale přiznám se, že jazyk jsem se nenaučil, tam si vystačíte s angličtinou," usmál se obránce.

Mora v neděli konečně uzavřela dlouhé období bez výhry a Pavel přispěl asistencí na rozhodující gól. "Start do soutěže byl dobrý, ale potom... Za každou sebemenší chybu jsme byli potrestáni gólem. Jsem rád, že jsme to snad zlomili a teď musíme zabrat v play-out," dodal Skrbek.

Stejně jako všichni hráči Mory i on vnímá obrovskou podporu fanoušků, která se nezmenšila ani v těžkých chvílích. Tým ji bude potřebovat v nelehkém boji o udržení v extralize. Informace o závěru sezóny vám i nadále budeme přinášet

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.