Pondělní Noční linka: Jídlo jako radost a jako lék

21. únor 2022

Jaká jsou vaše oblíbená jídla? Tradiční česká nebo exotická? Sladká nebo slaná svačina? Jaké je vaše oblíbené jídlo, kterým rádi a často hřešíte? 

Vaříte každý den? Vaříte rádi? Kdo vás to naučil? Používáte při vaření knižní kuchařku nebo recepty, které jste "zdědili" od vaší maminky? Jaké je vaše nejoblíbenější koření? Vaříte a vážíte ingredience vždy přesně podle receptu nebo vaříte „od oka“? Chodíte často do restaurace? Co vám chutnalo jako dětem? Co se jedlo dříve a co převládá na stole nyní? Co je podle vás zdravým jídlem? Na jaký gurmánský zážitek rádi vzpomínáte?

Na vaše názory a cenné zkušenosti se těší Jarka Barboříková.

Napište na rozhlas.cz/linka nebo zatelefonujte na číslo 731 800 900.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?