Pondělní "předextraligový" Větrník s trenéry Mory

Hokejisté HC Olomouc vstoupí v pátek po 20 letech do bojů naší nejvyšší soutěže. Jak jsou na extraligu připraveni prozradí v pondělním Větrníku Českého rozhlasu Olomouc trenéři Petr Fiala a Jiří Dopita, který je současně majitelem klubu.

Po pádu Sigmy do 2. ligy se ve městě hokej stal sportem číslo jedna. Odpovídaly tomu i návštěvy na přípravných zápasech, které mnohonásobně převyšovaly počty fanoušků na utkáních minulého prvoligového ročníku.

Původní myšlenka doplnit kádr jen několika zkušenými hráči během letního období vzala za své, nakonec se změnila polovina kádru. Bude to stačit?

Klub přiznává, že se nemůže po finanční stránce srovnávat s těmi nejlepšími. Přesto bude už jako v samotné baráži sázet na bojovnost a věří, že účinkování Hanáků v nejvyšší soutěži nebude jen krátkodobé. Pokusí se napodobit Kometu, která se dokázala po postupu udržet a časem propracovat mezi stabilní týmy extraligy.

Příklady se ale dají najít i opačné. Lze se poučit z osudů Chomutova či Mladé Boleslavi? Jak je Mora na sezónu připravena?

Spustit audio