Pořád věřím, že mužstvo má na daleko víc, tvrdí po další porážce Sigmy její trenér Václav Jílek

22. srpen 2022 09:46

Fotbalisté Sigmy Olomouc doma podruhé za sebou prohráli, o evropské poháry bojujícímu Slovácku podlehli 1:2.

V první půli Olomouci sice zajistil vedení z penalty Filip Zorvan, jenže po přestávce se trefili hráči hostujícího celku Ondřej Mihálik a Libor Kozák. Podle olomouckého trenéra Václava Jílka pak chyběla jeho týmu bojovnost. 

„Je to určitě na zamyšlení, budeme s tím muset něco udělat. V těch dvou domácích utkáních byly minimálně nějaké sekvence prostě špatné. Pořád věřím, že to mužstvo má na daleko víc, než předvádí. Je ale fakt, že ta síla z nás zvlášť v tom druhém poločase vůbec nešla,“ hodnotil Jílek.

„V těch dvou domácích utkáních byly minimálně nějaké sekvence prostě špatné.“
Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek

Do olomoucké branky se postavil Jakub Trefil, ligový debutant. „Představoval jsem si to po prvním poločase trochu jinak, protože jsme vedli. Vypadalo to, že máme zápas pod kontrolou. Ve druhém poločase jako kdybychom ale vypli a celkově jsme vypadli ze hry, kterou jsme předváděli v první půli. Mám z toho smíšené pocity, ale převládá ve mně radost za ten debut,“ odpovídal Trefil.

Hanáci jsou po třech porážkách za sebou na 12. místě ligové tabulky. Další zápas hrají v neděli proti o pozici výše postavenému Hradci Králové, který hraje své domácí zápasy v azylu v Mladé Boleslavi. 

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio