Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba
18. březen 2025
Postní ryby, především sleď čili herink, jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne inspirace z velké rybí kuchařky Jindřicha Vaňhy, recept na dokonalý herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.