Pracovna. Nahlédněte do prostorů, kde tvoří osobnosti české kultury

V sérii Pracovna si můžete poslechnout příspěvky, které jsou na hraně mezi rozhovorem a reportáží. Redaktorka Zuzana Filípková si vybírá zajímavé hosty napříč různými kulturními profesemi a chodí za nimi přímo tam, kde pracují, tvoří, píší, skládají, hrají, přemýšlejí… 

Na rozdíl od rozhovorů z rozhlasového studia, kde je hostem pozvaná osobnost, se v Pracovně stává hostem redaktorka. S mikrofonem překročí pomyslnou intimní hranici prostoru, kde lidé často tvoří sami anebo naopak s celým svým týmem.

Jde tu více o přiblížení atmosféry místa, kde rozhovor vyplyne spíše z dané situace, než že by byl dopředu přesně nachystaný. A někdy bývá přirozeně narušován okolím. Vy tak můžete nahlédnout například k výtvarníkům do jejich ateliérů, kurátorům do galerií, muzikantům do studií, režisérům na zkoušky inscenací do divadel, filmařům na natáčení nebo do střižny.

Kratší verzi příspěvků uslyšíte na vždy začátkem týdne v Mozaice a delší si pak můžete v klidu poslechnout na tomto webu. Sérii doprovázejí i fotografie přímo z natáčení od Tomáše Vodňanského.

Nejnovější články

Stránky