Představujeme vám hokejisty HC Olomouc: Roman Rác

Hostem pondělního Větrníku bylo 1. prosince pravé křídlo prvního útoku Mory Roman Rác. Třiadvacetiletý Slovák hraje na Hané šestým rokem a právě prožívá velmi dobrý vstup do extraligy.

S třiadvaceti body je spolu s Maroszem na čele tabulky produktivity týmu. Oba si svou bilanci vylepšili v nedělním utkání v Karlových Varech, Rác vstřelenou brankou a jednou asistencí. "Po nešťastné prohře doma s Plzní jsme chtěli z následujících dvou zápasů venku nějaké body přivézt, ale že je to všech šest, to je super. Určitě nám v tabulce hodně pomohlo," přiznal útočník.

S hokejem začínal v Trenčíně, jako velmi mladý už v sedmnácti letech přesídlil do Olomouce. "Neměl jsem pocit, že bych se mohl v Trenčíně prosadit a růst. V Olomouci se hrála juniorská extraliga, trenéru Přecechtělovi jsem se líbil, tak jsem šel," vidí dnes zpětně zásadní krok své kariéry Roman Rác.

Výkony v Olomouci ho dostaly do hledáčku slovenské reprezentace Vůjtka. "Párkrát mě viděl v lize, ale osobně jsme se setkali až na reprezentačním srazu," řekl útočník Olomouce, který se hned v prvním utkání ve slovenském národním dresu prosadil i střelecky. Jaké má Roman Rác vzory, jak přišel k číslu 89 a čeho by chtěl dosáhnout?

Spustit audio