Při setkání s italským motocyklovým závodníkem Valentinem Rossim se i zkušenému sportovnímu redaktorovi lehce rozklepou kolena

„Na MotoGP v Brně jsem položil otázku svému idolu z dětství Valentinu Rossimu. I po více než dvou letech praxe v redakci sportu mi bušilo srdce jako na nějaké zvonici a měl jsem husí kůži,“ vzpomíná na setkání Radek Mazal.

Z archivu Radka Mazala

Pracuje jako redaktor a moderátor Sportovních novin v televizi, komentuje NHL a moderuje pořady o rally a závodech MotoGP.

Z archivu Radka Mazala

Od svých deseti let se pravidelně každé ráno díval na sestřihy zápasů NHL, motorek nebo závodů do vrchu. Bavilo ho to. Od práce v televizi ho ale spousta lidí zrazovala. „Prý je potřeba mít kontakty a ostré lokty,“ vzpomíná Radek Mazal. Nedal se odradit, hodně cestoval, studoval ve Finsku, pobýval v USA, Kanadě a Indonésii, kde pracoval jako dobrovolník. Získal spoustu zkušeností a nakonec se to povedlo, svou vysněnou profesi získal. A bez přehánění tvrdí, že sport ho nabíjí.

Z archivu Radka Mazala

Radek Mazal se narodil kousek od startu Ecce Homo ve Šternberku, kde každý rok sledoval závody se svým tátou a kamarády. „Když pak byla příležitost v televizi začít moderovat pořad o rallye a já jsem dostal tu šanci, tak jsem si vzpomněl na své začátky při závodech do vrchu,“ říká Radek Mazal.

autor: voj
Spustit audio