Pstruh na másle
Tento recept máme od paní Jiřiny.
Potřebujeme: 4 pstruhy, 2 dkg másla, sůl, citrón a brusinky
Postup: Očištěného a osušeného pstruha osolíme, vložíme na grilovací pekáč a potřeme máslem. Grilujeme zhruba 5 minut, dokud ryba nezíská barvu. Pstruha podáváme s vařenými bramborami a máslem, dozdobíme plátkem citrónu a brusinkami. Při manipulaci s pstruhem postupujte opatrně, je křehký, může se rozpadnout.
Dobré chutnání!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.