Řidičům v Prostějově se výrazně ulevilo. Po několika měsících skončila oprava frekventované výpadovky v Plumlovské ulici

2. listopad 2019

Frekventovaná silnice v Plumlovské ulici v Prostějově je po více než půl roce oprav průjezdná bez omezení. Kvůli komplikacím s inženýrskými sítěmi rekonstrukce nabrala přibližně dvouměsíční skluz. Kromě motoristů ukončení oprav uvítali i obyvatelé a obchodníci z ulice.  

„Myslím si, že se udělal velký kus práce. Ten provoz už potřeboval nějaký takový radikální zásah,“ říká jeden z místních pan Hubert Grmela. Oprava důležité spojky směrem na Blansko omezila dopravu ve městě na více než půl roku. Rekonstrukce se zhruba o dva měsíce protáhla hlavně kvůli opravě plynovodu a vodovodu.

„Je to jedna z nejfrekventovanějších ulic v našem městě. Rekonstrukce probíhala ve dvou etapách. Dělaly se přeložky sítí, takže s tím vznikly nějaké problémy,“ potvrdil prostějovský primátor František Jura z ANO. Náklady tak kvůli komplikacím byly nakonec o zhruba 10 milionů vyšší, než se předpokládalo. 

„Investice proběhla komplexně. Město investovalo šedesát sedm milionů korun včetně všech zálivů, odstavných ploch, autobusových zastávek,“ dodává primátor.

Dalších zhruba 13 milionů korun zaplatilo hejtmanství, silnice totiž patří Olomouckému kraji. „Je to velká úleva. Až město dokončí terminál na Blahoslavově ulici a bude mít nové terminály pro autobusy na Floriánském náměstí, tak to bude pro Prostějov nové století,“ komentuje opravu olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk z ANO.  Součástí rekonstrukce více než kilometrového úseku byla i výsadba sto dvaceti stromů nebo také oprava chodníků a parkovacích stání.

autor: bas
Spustit audio