S koncem prázdnin skončí v regionu řada uzavírek frekventovaných komunikací

30. srpen 2021

Silničáři dokončují v Olomouckém kraji některé velké opravy, do kterých se pustili přes léto. Řidiči díky tomu projedou na začátku září úseky mezi Uničovem a Medlovem na Olomoucku nebo Laškovem a jeho místní části Kandia na Prostějovsku. Jsou ale i lokality, kde si motoristé kvůli zdržení prací ještě několik dní počkají.

„Značky o zákazu vjezdu jsou již odstraněny a už tam jezdí auta. Dá se tam projet, ale oficiálně to bude otevřeno až od 1. září,“ říká lidovecký místostarosta Laškova Pavel Spáčil o úseku Laškov-Kandia, který byl přes letní prázdniny kvůli opravám silnice uzavřený. A podobné to bylo i na dalších místech v kraji. Řada uzavírek končí právě s posledním srpnovým dnem.

„S koncem prázdnin uvedeme do provozu komunikaci Medlov–Uničov, tam je předpoklad, že by se to 1. září otevřelo pro vešekerou dopravu,” uvedl Petr Foltýnek ředitel Správy silnic Olomouckého kraje.

Silničáři dokončují také úsek mezi Velkým Újezdem a Potštátem na Přerovsku. Tady si ale řidiči budou muset kvůli drobnému zdržení prací počkat. „Komunikace není zkolaudovaná, ještě se tam budou dělat nějaké dokončovací práce,“ přiblížil Foltýnek. Na začátku září projedou pouze autobusy. Hotovo by mělo být 10. září.

Podle Foltýnka se ostatní termíny daří dodržet. A to přesto, že řada firem má problémy s dodávkami a cenou stavebních materiálů. „Víme o problémech se zpožděním dodávek materiálů. Firmy mají problémy s cenami materiálů. To je problém firem, protože ve smlouvě mají garantovanou cenu po celou dobu provádění zakázky,“ dodává Foltýnek.

autor: tas
Spustit audio