Silničáři spravují po zimě výtluky. Kraj letos plánuje do oprav investovat přes miliardu korun

9. květen 2018

Tři desítky posádek v oranžových vozech silničářů v těchto dnech jezdí po cestách v regionu a opravují výtluky, které se objevily po zimě. Na řadě míst to pro řidiče znamená krátké zdržení. Olomoucký kraj se ale letos chystá na řadu velkých oprav, které do silničního provozu zasáhnou mnohem výrazněji.

Podle vedoucího provozního úseku správy silnic Jana Škrabala silničáři pracují v těchto dnech na desítkách míst zároveň: „Máme jedenáct cest, na každém jsou tři, ojediněle dvě čety. V tomto období provádíme vysprávky na třiceti místech současně.“

Celkem letos Olomoucký kraj investuje do oprav silnic více než miliardu korun. „Jsou to peníze zejména z Evropské unie, takže v této částce zhruba za 800 tisíc. Zbytek jsou krajské zdroje,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Zahradníček z hnutí ANO.

Hejtmanství se podle něj pustí i do větších projektů. „Ta největší, která vzbuzuje i spoustu nevole kvůli objízdným trasám, tak to je trasa Prostějov – Mořice. V olomouckém okrese pak průtah Medlovem, Šumvald, Dlouhá Loučka. Na Jesenicku pak bude velkou akcí propojení Hanušovic s pohraničím,“ dodal Zahradníček s tím, že letos řidiči na řadě míst narazí na objížďky.

autor: tas
Spustit audio