Silničáři uzavřeli silnici na trase Přerov - Rokytnice a už ji neobnoví. Kudy se teď bude jezdit?

16. březen 2023 14:22

Ve středu naposledy se řidiči mohli projet po silnici mezi Rokytnicí a Přerovem. Zhruba kilometr a půl dlouhou cestu druhé třídy silničáři ráno uzavřeli a provoz na ní už neobnoví. Silnice musí ustoupit stavbě nového dálničního úseku.

„Tady bude jedna velká křižovatka včetně mimoúrovňové křižovatky,“ ukazuje na pole u Rokytnice Tomáš Navrátil, náměstek přerovského primátora z hnutí ANO. Řidiči tak nově budou muset jezdit po obchvatu směrem k Předmostí. „Zajížďka není nijak dlouhá, je to zhruba 1,1 kilometru,“ dodává Navrátil.

Starosta Rokytnice: Cesta do Přerova bude časově náročnější

Nezávislý starosta Rokytnice Kamil Malenda je ale přesvědčený, že cestování do Přerova bude pro zdejší obyvatele náročnější. Především časově. „Cesta, která vede na Olomouc, je s tím připojením na dálnici trošku ucpaná a lidé tam možná budou muset čekat na semaforech nebo v nějaké menší koloně,“ odhaduje starosta Rokytnice.

Další cesta, která má ustoupit stavbě dálnice, je silnice z Přerova do Bochoře. Silničáři místo ní vybudují novou, a to ještě letos.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio