Silný vítr v Olomouckém kraji zase nadělal potíže. Hasiči vyjížděli k víc než stovce událostem

17. únor 2022, aktualizováno

Škody způsobené silným větrem od čtvrtečního rána odstraňují hasiči v Olomouckém kraji. Zasahují hlavně u spadlých stromů nebo na poškozených střechách.

Situace už je ale podle mluvčího hasičů Radka Buryánka lepší. „Stále ještě vyjíždíme, ale zdá se, že se ta situace zlepšuje. Každopádně výstraha trvá. Máme více než 120 zásahů, v převážné většině jde o spadené stromy na komunikace. Některé stromy nás ale hodně potrápili. Například v Kralicích na Hané se nakláněl strom nad budovu základní školy,“ uvádí Buryánek.

Silný vítr zaměstnává i energetiky. Podle regionálního mluvčího firmy ČEZ Vladislava Sobola pracují na obnově dodávek v postižených lokalitách. Bez proudu bylo asi 2800 domácností ze Šumperska.

V Bohdíkově vykolejil vlak

V Bohdíkově na Šumpersku dokonce ráno spadl strom na žlezniční trať, což způsobilo vykolejení vlaku a trať nebyla průjezdná. Provoz už je ale obnoven. 

V tuto chvíli už nejsou na tratích v Olomouckém kraji hlášená žádná omezení. Jak ale potvrdil mluvčí Českých drah Lukáš Kubát, kvůli silnému větru a komplikacím v dalších regionech mají zpoždění některé dálkové spoje.

„Některé spojení na hlavních tratích nabírají zpoždění až desítky minut. Všem cestujícím doporučujeme, aby před svojí cestou sledovali informace o aktuálním provozu. A to ať na stránkách Českých drah, tak v aplikaci Můj vlaj,“ doplňuje Kubát. 

autor: bas
Spustit audio