Když soutěže plní sny. Výherkyně nadchla rodiče, kteří návštěvou opery Nabucco oslavili 35. výročí svatby

17. květen 2024 12:10

Dva lístky na operu Nabucco v nastudování Moravského divadla v Olomouci vyhrála naše posluchačka Kristýna, která zavolala do vysílání Ditě Vojnarové. Výhru pak darovala svým rodičům. Dárek dostali k 35. výročí manželství.

Redaktor Aleš Spurný se pak vydal za paní Liběnou Velfelovou, která se svým manželem vzala návštěvu divadla jako oslavu výročí. „Oslavili jsme předešlý týden 35 let, korálovou svatbu. V divadle jsme jako manželé snad ještě nebyli. Oslavili jsme to touto návštěvou,“ zmínila.

Na operní představení v Moravském divadle bude ještě dlouho vzpomínat. „Byla jsem unešená. Živě na opeře v divadle jsem byla poprvé v životě,“ zmínila.

Liběna Velfelová u Svatojánského mostu v Litovli

Opera Nabucco pro ni navíc není jen tak ledajakou. „Má pro mě zvláštní osobní vztah. Měl ji rád náš dědeček, který miloval hlavně pasáž pochod Židů. A tuhle lásku přenesl na nás ostatní,“ zmínila nadšeně. „Seděli jsme uprostřed první řady. Dýchne to na vás, zkrátka kouzelné,“ líčila své zážitky.

Byla jsem unešená. Živě na opeře v divadle jsem byla poprvé v životě.
Liběna Velfelová

Se svým mužem nejenže 35 žije, ale dokonce 27 let denně pracuje. „A pořád jsme to spolu vydrželi,“ usmívá se paní Liběna, která je důkazem toho, že soutěže s Českým rozhlasem Olomouc mohou plnit velká životní přání.

Co o opeře a například její nadčasovosti řekla Jana Andělová Pletichová, která je režisérkou Nabucca v podání Moravského divadla Olomouc? Nejen to si poslechněte v kompletní reportáži výše.

Spustit audio