Aleš Spurný

redaktor publicistiky

Připravuji reportáže a pořady Němí svědci historie, Přímo z místa a Větrník.

Po několikaměsíčním působení v Českém rozhlase Pardubice jsem nastoupil do Českého rozhlasu Olomouc, to se psal rok 2007. Od té doby tu pracuji jako moderátor a redaktor. 

Spolu s historikem Jánem Kadlecem připravuji pořad Němí svědci historie, který se zabývá pamětí krajiny a jejích obyvatel, památkami a jejich příběhy. 

Jako reportér jsem se účastnil přímých přenosů tří moravských stanic v cyklu Moravský rok. 

S redaktorem Janem Sulovským a s režisérem Michalem Burešem, za pomoci dalšího režiséra Tomáše Soldána, jsme natočili cyklus krátkých dokumentů z historie a archivů olomouckého rozhlasového studia: Hlásí se Olomouc – pětašedesátiletá, který se dočkal také vydání na CD. 

Velice si vážím, že jsem v Českém rozhlase Olomouc měl možnost poznat rozhlasovou práci z mnoha různých stran a kromě zmíněného se mohu podílet na dalších pořadech, projektech a vysílání. Je pro mě velice příjemné, že se zabývám krajem, kde jsem se narodil a kam jsem se vrátil po mnoha letech strávených v Praze, na západě Čech a na severu Moravy. 

Kromě práce mi občas zbude trocha času i na další záliby – baví mě pěší turistika, výlety na kole, dokumenty, filmy, knížky, divadlo a fotografování.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové