Slunce svítí, chuť na zmrzlinu roste. Jak se vyrábí ta řemeslná? Vysvětlil majitel zmrzlinárny v Olomouci
Jaro už je v plném proudu. To poznáme nejen na zahrádkách, na polích a loukách, ale také v ulicích. Za slunečného počasí potkáte malé i velké se zmrzlinou.
Jak probíhá výroba jedné příchutě zmrzliny a co tento proces všechno obnáší? Jaký je rozdíl mezi řemeslnou zmrzlinou a tou obyčejnou? A kde berou zmrzlináří inspiraci k novým přichutím?
Nejen na to odpovídal Vít Nágl, majitel zmrzlinárny ve Ztracené ulici v Olomouci. Taky jsme se zeptali kolemjdoucích, jakou zmrzlinu mají nejraději.
Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify nebo Apple iTunes.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.