Slunce svítí, chuť na zmrzlinu roste. Jak se vyrábí ta řemeslná? Vysvětlil majitel zmrzlinárny v Olomouci

23. duben 2025

Jaro už je v plném proudu. To poznáme nejen na zahrádkách, na polích a loukách, ale také v ulicích. Za slunečného počasí potkáte malé i velké se zmrzlinou.

Jak probíhá výroba jedné příchutě zmrzliny a co tento proces všechno obnáší? Jaký je rozdíl mezi řemeslnou zmrzlinou a tou obyčejnou? A kde berou zmrzlináří inspiraci k novým přichutím?

Nejen na to odpovídal Vít Nágl, majitel zmrzlinárny ve Ztracené ulici v Olomouci. Taky jsme se zeptali kolemjdoucích, jakou zmrzlinu mají nejraději.

Vít Nágl, majitel zmrzlinárny ve Ztracené ulici v Olomouci

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify nebo Apple iTunes.

autor: Sabina Müllerová
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.