Slunce svítí, chuť na zmrzlinu roste. Jak se vyrábí ta řemeslná? Vysvětlil majitel zmrzlinárny v Olomouci
Jaro už je v plném proudu. To poznáme nejen na zahrádkách, na polích a loukách, ale také v ulicích. Za slunečného počasí potkáte malé i velké se zmrzlinou.
Jak probíhá výroba jedné příchutě zmrzliny a co tento proces všechno obnáší? Jaký je rozdíl mezi řemeslnou zmrzlinou a tou obyčejnou? A kde berou zmrzlináří inspiraci k novým přichutím?
Nejen na to odpovídal Vít Nágl, majitel zmrzlinárny ve Ztracené ulici v Olomouci. Taky jsme se zeptali kolemjdoucích, jakou zmrzlinu mají nejraději.
Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify nebo Apple iTunes.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.