Sobotní Noční linka: Nemoc-šance na změnu?

30. listopad 2019

Zvítězili jste nad nějakou vážnou nemocí, která vás postihla? Jak jste se k nemoci postavili? Dokážete pochopit, proč se vám některé nemoci vracejí? Změnila vám nemoc život? Co vám do vašeho života dala? 

Zítra si připomeneme Světový den boje proti AIDS. Pojďme si dnes v Noční lince povídat o té stinnější stránce našeho života - o nemoci. O takové, nad kterou jsme dokázali zvítězit a která nám třeba nakonec přinesla pozitivní změnu do našeho života. Podle etikoterapeutů je nemoc projevem našeho života ve stresu a nepohodě a všechny choroby jsou jen hmotná vyjádření informace o tom, co bychom ve svém životě rozhodně měli změnit. Pokud tvrdohlavě trváme na nezdravých vzorcích uvažování a chování, tělo nám to dá nekompromisně najevo. Prý často postačí změna našeho životního postoje k tomu, aby člověk pocítil znatelnou úlevu i na fyzické úrovni.
Možná i vám se podařilo pochopit svoji nemoc, změnit svůj život a zvítězit nad nemocí, nebo se s ní naučit žít. Začali jste se znovu stýkat s přáteli, fungovat v domácnosti nebo jste změnili svoji práci. Možná i vy znáte lidi, kterým nemoc otevřela oči a svůj život žijí jinak, kvalitněji.

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.