... SPORTOVNÍ

19.3.2007 - 23.3.2007Tento týden se v ranním seriálu zaměříme na sportovní aktivity. Poslouchejte seriálek Českého rozhlasu Olomouc, který pro vás vysíláme každý všední den v DOBRÉM RÁNU Z OLOMOUCE.

PONDĚLÍ
Teplé počasí posledních dnů nám dalo jasně najevo, že zima už definitivně skončila. Na jaro a léto už netrpělivě čekají milovníci nejrůznějších sportovních aktivit - mezi nimi také cyklisté a "inlajnisté", kteří využívají pěkného počasí a vyrážejí do terénu. A právě jejich aktivitám se budeme věnovat v ranní seriálku tohoto týdne. Hned v úvodním díle poradíme všem, kteří propadli kolečkovým bruslím a chystají se, že si letos nějaké pořídí. Jak si vybrat z poměrně široké nabídky?

ÚTERÝ
Včera jsme se dozvěděli jak si vybrat kvalitní kolečkové brusle. Dnes , než se vydáme přímo do terénu, bychom měli znát všechna úskalí tohoto sportu. Pády na kolečkových bruslích totiž nebývají příjemné a mnohdy končí úrazem.

STŘEDA

ČTVRTEK
Už jsme se dozvěděli základní informace o jízdě na kolečkových bruslích, jejich výběru i ochraně před úrazy. Víme také, jak se správně při sportování oblékat, abychom se ochránili před deštěm, větrem a prochladnutím. Dnes se budeme věnovat jednomu z nejrozšířenějších sportů- cyklistice. A vezmeme to jak se říká od podlahy- povíme si, co všechno patří k povinné výbavě našeho kola, abychom se na silnicích i v terénech cítili bezpečně a vyhověli i silničnímu zákonu.

PÁTEK
V dnešním ranním seriálu o jarních sportech si budeme povídat o Nordic Walking. Populární pohybová aktivita, která vznikla ve Skandinávii, je už u nás velkým hitem. Tzv. "běžkování na suchu" zaměstnává asi 90 procent všech svalů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.