Štěstí není zadarmo. Operní zpěvačka Dagmar Pecková o tom ví své

Její jméno je spojené s operami po celém světě, od Drážďan po New York. Nezanevřela však ani na Prahu a svou rodnou Chrudim.

Z nedávných projektů stojí za pozornost kabaretní Wanted od Kurta Weila. „Málokdo ví, že Kurt Weill je operní skladatel. Jeho hudba je pro mne jako droga a cítila jsem, že potřebuji přivézt projekt s jeho hudbou do Čech. Kurt Weil s Bertoldem Brechtem prožili různé osudy, které jsem chtěla pražskému publiku přiblížit. Spolu s producentem Tomášem Ságlem jsme uspořádali 17 představení v Lucerně,“ popisuje zpěvačka.

Za nejnáročnější ve svém životě Dagmar Pecková považuje spojení dětí a kariéry. „Nejsem schopna sedět u domácího krbu a spravovat ho. Jsem člověk činný, raději o to víc zaberu,“ říká zpěvačka. Energii jí dodávají současně její děti i fanoušci. „Těší mě, že kamkoliv přijedu, je do posledního místa vyprodáno a že mě lidé mají rádi. To mi činí největší potěšení, můžu říct, že mám život naplněný láskou,“ dodává.

Pozitivní přístup a vděčnost za vše, co život přináší, je podle ní klíčový. „Jsem velmi šťastný člověk, protože mě život naučil, abych šťastnou byla. Měli bychom vždy mít vize, pozitivní myšlenky a radost, když se naše vize naplní. A brát všechno s velkým díkem vůči životu. Štěstí není zadarmo. Neměli bychom sedět doma a nadávat, ale něco pro okolí udělat,“ uzavírá Dagmar Pecková.

autor: Richard Pachman
Spustit audio