Stovky hodin audioher, pohádek a vzdělávacích programů jsou dostupné na portálu mujRozhlas.cz - kopie

Statisíce žáků a studentů jsou kvůli koronavinu doma. Důležitou platformou je v těchto dnech pro ně internet, přes který jim některé školy posílají domácí úkoly. Český rozhlas jim ode dneška na portálu mujRozhlas.cz nabízí také stovky hodin nových audioher a vzdělávacích programů.

Čtěte také

„Dávno, pradávno, na samém konci doby kamenné žil v údolí řeky Eme člověk ementálský."
Takhle začínají desetidílné pohádky z emenetálu. Nejen ty děti najdou na webu mujRozhlas.cz v záložce s názvem PRO DĚTI.

Starší žáci, kteří kvůli koronaviru nechodí do školy, najdou na audioportálu i vzdělávací podcasty - říká šéfproducentka Anna Vošalíková:
„Máme celou řadu podcastů, které se věnují například kyberbezpečnosti, což může být pro řadu rodičů zajímavé téma. Zvláště ve světle současných témat která se otevírají. A je tam rozhodně i prostor ke vzdělávání. Třeba o přírodě pomocí nějakých pořadů nebo i pomocí podcastové tvorby Českého rozhlasu."

Na portálu mujRozhlas.cz jsou například i stovky dílů vzdělávacího vědeckého pořadu Meteor.

Člověk u televize

Mimořádné novinky si pro své diváky připravila i Česká televize. Mluvčí Karolína Blinková přidává detaily
„Nově tlumočíme do znakového jazyka také hlavní zpravodajskou relaci Události vysílanou na programu ČT24. A počínaje dneškem jsme zajistili tlumočníky také pro všechny tiskové konference."

Pro nejmenší diváky také připravila Česká televize na webu Déčka speciální stránku, která jim srozumitelně zodpoví nejdůležitější otázky ohledně koronaviru.

autoři: Jiří Štefl , baj
Spustit audio

Související

  • KVÍZ: Omite hanácke?

    Český rozhlas Olomouc je na Hané doma. Rozuměli byste nám, kdybychom vysílali v místním dialektu, který je pestrý a rozmanitý? Otestujte své znalosti.