Šumperští Draci se chtějí vrátit do první ligy. Po dvou letech zahájí sezónu na domácím ledě

16. květen 2018

Po dvou smolných letech se šumperský hokej snaží dostat zpátky do první ligy. Hráči se budou letos konečně připravovat na sezónu na domácím ledě a vedení klubu dohání finanční ztráty. Pády i vzestupy s hokejisty intenzivně prožívá také jejich fanklub. Skalní příznivci dělají, co můžou, aby svůj oblíbený klub podpořili.

Kvůli opravám domácího ledu se hokejisté připravovali na dvě sezóny po sobě na pronajatém stadionu v Uničově.

„Budeme se snažit, aby fanoušci chodili rádi na hokej, ať jsou šťastní, že v Šumperku ten hokej je, a ať jich chodí zase ty 2000, které sem chodívaly,“ říkal s nadějí kapitán Tomáš Sedlák. Jeho přání se ale nevyplnilo.

I přes lepší výsledky v poslední sezóně a účast ve finále pořád chodí na druhou ligu málo lidí, jak řekl Martin Skokan z šumperského fanklubu. „V loňské sezóně byla druhá liga pouze se sedmi kluby. Třeba s Hodonínem nebo Kopřivnicí jsme hráli 12krát ve stejné sezóně. To už nebaví ani hráče, ani fanoušky,“ komentuje.

Fanklub pomáhá, jak může

Předseda fanklubu Milan Pur také dodal, že Drakům založili stránku na Facebooku, aby oslovili mládež, a pro návštěvníky pořádají soutěže nebo autogramiády. „Oslovili jsme mateřské školky, vyhlásili jsme tam soutěž ‚Nakresli si svého Draka‘. Snažíme se to pořád nějakým způsobem aktualizovat, oživovat, abychom ty diváky přitáhli,“ popisuje.

Podle ředitele klubu Vladimíra Velčovského se tým za dva roky propadl do druhé ligy, přišel dvakrát o hlavního sponzora, dostává menší dotace od města, dvakrát vyměnil trenéra a největší hvězdy odešly jinam. „Je to frustrující. Budeme se z toho dostávat do konce června, kdy vyrovnáme všechny závazky. Ovšem my musíme jít dál, dívat se dál,“ dodává Velčovský a věří, že příprava i zahájení na domácím ledě pomůže týmu lépe odstartovat sezónu a dostane do varu i fanoušky.

„Nás fakt není moc, kolikrát se nikdo nepřidává, bojujeme tam sami. V 15 lidech se řve hůř, než když řve celý zimák,“ uzavřel Martin Skokan s tím, že během letních prázdnin se fanklub zaměří na nábor nových členů, zatímco Draci budou od 30. července po dlouhé době trénovat doma.

autor: sol
Spustit audio