Tenisová hala v Šumperku je ve velmi špatném stavu. V příštích letech by měla vzniknout nová

27. únor 2022

V Šumperku by mohla v příštích letech začít fungovat nová tenisová hala. Její stavbu plánuje vedení města. Investici zvažuje proto, že současné sportoviště pro tenisty, které patří Tělocvičné jednotě Sokol, je ve velmi špatném stavu.

„Povrch je NISAPLAST, je starý iks desítek let a je nebezpečný. Čtvrtečky a jejich zámky u sebe už totiž nedrží. O skleněných výplních se nemá ani cenu bavit,“ popisuje starosta šumperského Sokola a zároveň zastupitel města za hnutí ANO František Porteš.

Tenisová hala z roku 1980 navíc nestačí ani kapacitně. Má pouze jeden klasický a jeden zmenšený kurt, kvůli čemuž místní tenisová škola přichází i o mladé talenty. „Děti mají možnosti provozovat sport jinde a rodiče jen tam vozí,“ konstatuje Porteš.

Tenisová hala v Šumperku

Na rekonstrukci stávající nebo na stavbu nové haly ale Sokol nemá prostředky. Už před lety se proto jeho členové obrátili na vedení města. To teď přišlo s možností vybudovat novou větší halu se třemi kurty hned vedle té stávající.

„V tuto chvíli máme studii, na základě které zpracováváme smlouvu o smlouvě budoucí o darování pozemku. Ve chvíli, kdy orgány města odsouhlasí tuto smlouvu, může začít projekční příprava,“ potvrzuje nezávislá místostarosta Šumperka Marta Novotná.

„Byl by to splněný sen všech hráčů a milovníků tenisu.“
Marek Pospíšil, rekreační tenista ze Šumperka

Plán vítají nejen členové Sokola, ale i šumperští rekreační tenisté. „Byl by to splněný sen všech hráčů a milovníků tenisu,“ uvádí jeden z nich, MarekPospíšil.

Pokud by se městu povedlo získat na novou tenisovou halu dotaci, mohla by podle místostarostky Novotné vyrůst v horizontu pěti let. Stará hala by pak mohla sloužit pro další raketové sporty.

Spustit audio