V cirkuse jsme doma

Oba pocházejí z cirkusových rodin. Jsou od malička zvyklí na to, že se jezdí ze štace na štaci, že se bydlí v domě na kolech, že lidé žijí se zvířaty. Manželé Jan a Jana Carnellisovi. Klaun a pierotka.

Zatímco Jan pobýval řadu let ve Francii, projel Itálii a Německo, Jana žila dlouhá léta ve Finsku. Dohromady mluví sedmi jazyky. Život u cirkusu milují.

Jan má klaunství v rodině, diváky v cirkuse bavili už jeho tatínek i dědeček. Tvrdí, že francouzská škola je nejlepší. Své nové kousky testuje na divácích, postupně, nenápadně vkládá do svého představení nové prvky. Má rád improvizaci, rád do svých představení vtahuje diváky. Umí hrát na spoustu hudebních nástrojů, což se hodí.

Jana se učí od svého muže. Pierotkou se stala proto, aby mohli vytvořit pár a pracovat spolu. Zároveň ji ale baví moderování, provází tak celým programem Cirkusu Berousek, u kterého jsou od letošní sezony v angažmá.

Jan a Jana Carnellisovi vychovávají dva syny, starají se o malé čivavy, které s nimi vystupují. A znovu si zvykají na češtinu, dlouho byli v cizině. Byli našimi hosty ve studiu v pátek 16. května hodinku před polednem.

autor: voj
Spustit audio