V Moře jsem podepsal na další tři roky a chci tu ještě něco odchytat, usmívá se brankář Branislav Konrád

Když před sedmi lety přicházel hájit hokejovou branku Olomouce, znal ho na Hané zřejmě jen málokdo. Během pár týdnů se ale stal miláčkem publika a základním stavebním kamenem týmu.

V končící sezoně toho moc neodchytal, když ho v posledním přípravném střetnutí zasáhl soupeř bruslí do krku a došlo i k poruše důležitých nervů. „Už se k tomu nechci vracet,“ říká dnes Konrád.

Do branky se stihl vrátit akorát včas, aby stihl olympiádu v dresu Slovenska a získal bronzovou medaili. „Zatím jen tak leží na poličce, ale doma v Nitře už vím, kam ji dám,“ přiznává.

Branislav Konrád s bronzovou medailí z OH v Pekingu

Branislav Konrád, brankář HC Olomouc

V Olomouci působí Branislav Konrád od sezony 2015/16. Na konci února prodloužil smlouvu s hanáckým týmem o další tři roky. 

Následně výrazně přispěl i k postupu Olomouce do předkola play-off, v němž Mora nakonec padla s Vítkovicemi 2:3 na zápasy. „V prvním utkání nám videorozhodčí neuznal vítězný gól kvůli postavení hráče v brankovišti. Když ale teď vidíme, jaké góly jsou v pořádku, tak žasnete,“ mrzí 34letého brankáře.

Nejen o olympijském bronzu a play-off extraligy, ale třeba i o exhibičních rituálech po vítězných zápasech doma jsme si povídali s Branislavem Konrádem.

A pokud budete mít chuť, můžete si níže poslechnout, co olomoucký brankář ve studiu Českého rozhlasu říkal před sedmi lety jen po pár duelech v dresu Mory.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.