Veselme se s Moravskou Veselkou

Příležitostí je spousta. Známá dechovka hraje ve Veselíčku, Prosenicích, Grygově, Dřevohosticích, Pavlovicích, Hradčanech i polském městečku Prośkow.

Moravská Veselka letos slaví 25. narozeniny. Přestože se jmenuje po obci Veselíčko, schází se a zkouší v Sušicích u Přerova. U prvních koncertů kapely byla trumpetistka Bronislava Školoudíková. Zažila i velmi úspěšnou show "Dechovka byla, je a bude" v pražské Sazka Areně. Moravská Veselka tenkrát vystupovala spolu s dalšími sedmi nejlepšími moravskými dechovkami. Hrát s Moravankou a Mistříňankou, to byl pro všechny splněný sen.

Do Moravské Veselky přišel o pár let později také Jaromír Školoudík, dnešní kapelník. Je pyšný na osm CD, která dechovka vydala. Od prvního, které vyšlo v roce 1994 a jmenuje se "Jak voní láska" k tomu zatím poslednímu "Pohádkové Vánoce" se naučili spoustu věcí, odehráli stovky koncertů a získali si fanoušky nejen na Přerovsku.

Moravská Veselka se připravuje na 25. ročník festivalu Hudební Pavlovice Václava Drábka, který se koná 14. června.

Manželé Bronislava a Jaromír Školoudíkovi budou Hosty ve studiu Českého rozhlasu Olomouc. A přivedou s sebou i překvapení - starostu Sušic u Přerova Josefa Krátkého, který činnost Moravské Veselky patřičně podporuje a je na kapelu velmi pyšný.

Poslouchejte v pondělí 9. června hodinku před polednem.

autor: voj
Spustit audio