Výtvarníci ze Základní umělecké školy Miloslava Stibora v Olomouci budou v rámci festivalu ZUŠ OPEN malovat v ulicích města

24. květen 2019

Na přelomu května a června bude na mnoha místech České republiky probíhat přehlídka základních uměleckých škol ZUŠ OPEN 2019. V Olomouckém kraji na ní určitě nebude chybět olomoucká ZUŠ Miloslava Stibora, ve které učitelé už od začátku šedesátých let minulého století pracují s talentovanými výtvarníky.

ZUŠ Miloslava Stibora

Mezi ostatními účastníky je poznáte snadno – vyrobili si svá vlastní trička s originálním logem. Žáci tak vzali doslova jedno z hesel festivalu „tvořivosti se meze nekladou.“

ZUŠ Miloslava Stibora

Pro letošní ročník ZUŠ Open škola připravuje otevřené dílny, které vzniknou na travnatém prostranství u školní galerie. Právě tam se v pátek 31. května přesune výuka, do které se můžou zapojit i lidé, kteří půjdou okolo. „Věnovat se budeme kresbě, malbě, práci s barvou i malbě na stojanech,“ vyjmenovává ředitelka ZUŠ Miloslava Stibora v Olomouci Zuzana Hrubošová. 

Druhý den, v sobotu 1. června, se pak žáci připojí k hudebním oborům základních uměleckých škol Olomouckého kraje, které budou mít od 14 hodin velký koncert na Horním náměstí. Mladí výtvarníci si rozeberou místa na náměstí a v přilehlých ulicích a budou malovat městkou krajinu. Návštěvníci tak v přímém přenosu uvidí, jak se s tématem dokáží popasovat.


autor: voj
Spustit audio