Začaly další opravy Tyršova mostu v Přerově. Do konce května bude neprůjezdný

22. květen 2018

Uvolněné dlažební kostky, vyjeté koleje, popraskaný asfalt. Přerov už posedmé reklamuje Tyršův most u firmy Skanska, která ho před lety postavila. Dnes začínají opravy. Do konce května bude most zcela uzavřen.

„Normální blázinec. Teď jsem odbočil z kruháče doprava, ani jsem si nevšiml značky, že je tady zase zákaz vjezdu, tak tady trošku čarujeme,“ říká Roman Koutný, jeden z řidičů, kteří si nevšimli dopravního značení a teď z Tyršova mostu couvají zpátky na kruhový objezd. Hned za ním sem najíždí paní Dana: „Byla jsem nepozorná, sama sobě jsem si nadávala. Tak budu couvat.“

Policisté jsou k nepozorným řidičům tolerantní. Žádné blokové pokuty tady nerozdávají. Pomáhají řídit provoz po objízdných trasách, především v Tovární ulici. „Spousta řidičů, kteří znají Přerov a vědí kudy se vyhnout kolonám, které jsou v Přerově běžné, musí jet po této tepně. Tím pádem kolony i čas v nich strávený narůstají,“ komentuje policista Pavel Lučan.

Auta po Tyršově mostě neprojedou

Tyršův most už obsadili dělníci. Vykopávají uvolněné dlažební kostky. Právě ty jsou předmětem jedné z reklamací, jak potvrzuje Jiří Raba z odboru investic přerovského magistrátu. „Na vyznačených místech musí odstranit kostky, udělat nový podsyp, znovu vydláždit a zasypat. Jsou to frekventovaná místa, kam najíždí vozidla do zatáčky, a dochází k brždění výjezdu tam, kde je největší dynamické zatížení,“ uvedl Raba.

Kromě kostek dělníci musí opravit praskliny v asfaltových nájezdech. Navazovat pak bude ještě oprava nosných pilířů. „Je to už sedmá reklamace. Záruka na tento most končí v květnu letošního roku. Jsou to závady drobnějšího charakteru, kromě těch uvolněných kamenných pilířů,“ dodává Jiří Raba.

Společnost Skanska most pro Přerov postavila za 116 milionů korun. Ústy svého mluvčího Ondřeje Svatoně odmítá jeho reklamace jakkoliv komentovat: „Bohužel, rád bych vám vyhověl, ale nemůžu.“

Řidiči budou moct po Tyršově mostu znovu projet od 1. června.

autor: kra
Spustit audio