Začíná uzavírka Plumlovské ulice v Prostějově, potrvá téměř půl roku

18. březen 2019

Dopravní komplikace i potíže pro majitele obchodů znamená téměř půlroční uzavírka Plumlovské ulice v Prostějově. Ta začíná právě dnes. Zatímco Olomoucký kraj opraví silnici, Prostějov se pustí do rekonstrukce chodníků a okolí. Podle vedení města je dopravní tepna směrem na Blansko ve špatném stavu.

„Zákazníci tady nebudou mít kde zaparkovat, postranní uličky jsou taky zavřeny,“ říká majitelka zdravotnických potřeb. Obchod má přímo na Plumlovské ulici a navštěvují ho často lidé, kteří mají problém s pohybem.

„Horší bude zásobování, protože to jsou větší auta. S dodavateli jsme domluveni, že to budou muset tahat od Hané,“ zmiňuje několik desítek metrů vzdálený obchodní dům. Plumlovskou ulici opravuje Olomoucký kraj ve spolupráci s městem Prostějov. První etapu stavební firmy dokončily ještě před Vánoci.

„Nyní začínáme další čtyři etapy. Část hradí Olomoucký kraj, město bude zajišťovat rekonstrukci chodníku, rekonstrukci veřejného osvětlení, obnovu zeleně, nové parkovací plochy, zavlažovací systém, přeložku plynovodu, telefonních kabelů, chráničky elektrické sítě, rekonstrukci autobusových zálivů u zastávek.“ vyjmenoval Jiří Rozehnal, náměstek prostějovského primátora z hnutí ANO. Opravy přinesou řadu dopravních omezení. Řidiči budou muset jezdit po několikakilometrové objížďce.

"Plumlovská ulice bude trvale průjezdná z centra ven. A směrem do centra budou objízdné trasy zvlášť pro osobní, nákladní dopravu a MHD," dodal s tím, že všechny informace o objízdných trasách najdou řidiči na webových stránkách města.

autor: tas
Spustit audio