Zažíváme zlatý věk základního uměleckého školství, říká ředitel ZUŠ Iši Krejčího Filip Hajdu

2. červen 2019

Základní umělecká škola Iši Krejčího v Olomouci letos slaví 50 let od svého založení. Jubileum připomněla čtyřmi koncerty, včetně velkého galakoncertu v olomoucké Redutě.

Na něm se v květnu představili nejen současní žáci školy, ale dokonce i absolventi z osmdesátých let, kteří vystoupili jako Orchestr LŠU Revival.

„Víme, že na naší škole pracovalo více než 200 pedagogů, zhruba 150 žákům se podařilo dostat z naší školy na konzervatoř nebo akademii. A také víme, že tady bylo více než 2000 absolventů, bilancuje současný ředitel ZUŠ Iši Krejčího, Filip Hajdu.

Podle něj se absolventi do prostředí, ve kterém vyrostli, rádi vrací, ať už jako pedagogové nebo pro umělecké vzdělávání svých dětí.

 „Základní umělecké školy jsou opravdu ve velmi dobré kondici a přinášejí velké zisky pro rozvoj našich tradic, kultury a vzdělanosti,“ je přesvědčen ředitel školy Filip Hajdu.

Projděte si s námi v pořadu Přímo z místa prostory školy, podívejte se, co se děje v dramaťáku, jak se trénuje balet, jak koncertuje jazzový soubor školy, a poslechněte si, jak na svoji „zušku“ vzpomínají po letech absolventi.

autor: pese
Spustit audio