Zemětřesení pod mořskou hladinou? Je to síla!

Už pár let se musíme míjet na ulici, bydlíme totiž kousek od sebe. Možná jsem ho zahlédla na kole, protože rád a pravidelně jezdí, udržuje si kondici. Seznámili jsme se ale až před pár týdny. Samozřejmě náhodou, jak už to tak bývá. A já jsem zjistila, že Miroslav Horníček má spoustu úžasných zážitků, které by si neměl nechávat jen pro sebe.

Tak třeba se vydal bez znalosti angličtiny na zkušenou do Anglie, kde pracoval jako oper. Odjížděl 12. září 2001, jen den po útoku na dvojčata. Potvrdilo se, že je dítětem štěstěny, protože se nejen naučil jazyk, ale také našel svou druhou rodinu – přátelé, se kterými se stýká dodnes. Pak zatoužil pracovat v cestovní kanceláři.

Projet kus světa, poznat spoustu lidí, průvodcovat. Otevřel dveře první (bylo to v Šumperku) a hned ho vzali. Od té doby myslí na to, jaké by to bylo žít u moře. Otevřít si malý penzion, starat se o pár hostů a užívat si slunečních paprsků. Třeba jednou. Třeba se u něj jednou ubytujeme…

Velkou vášní Miroslava Horníčka je nádechové potápění. Viděli jste Magickou hlubinu? Pak víte, jak vypadá. Potápěl se na Sardinii nebo na Filipínách, kde se pod ním v pětimetrové hloubce začalo všechno točit. Chvíli nevěděl, kde je dno a kde hladina, po pár kotrmelcích se mu podařilo vyplavat. Až na břehu se dozvěděl, že to bylo hodně silné zemětřesení.

A zjistil, jaké to je být nějakou dobu bez spojení se světem, nic nefungovalo. Postarali se o něj jeho domácí: „Lidé jsou na Filipínách skvělí. Mají toho málo, ale i tak se s vámi o všechno podělí."

Procestoval Himaláje nebo Tibet, kde nocoval v klášteře. Má rád vysokohorskou turistiku, zkusil si i lezení.

autor: voj
Spustit audio