Zvědavost nebo nostalgie z dětství. I to přivedlo posluchače do budovy ČRo Olomouc během Dne otevřených dveří

21. květen 2023

Český rozhlas slaví sto let od zahájení pravidelného vysílání. A u té příležitosti otevřel své dveře všem posluchačům. Ti si během soboty mohli projít hlavní budovu na pražské Vinohradské a podívat se i do všech regionálních stanic. O prohlídku nové budovy Českého rozhlasu Olomouc měli velký zájem.

Návštěvníci Dne otevřených dveří mohli navštívit hned několik prostorů budovy Českého rozhlasu Olomouc – vysílací studio, záložní studio, redakci zpravodajství a mnohé další.

Na prohlídku dorazila spousta zájemců, mezi nimi i Nikola Zamcová, která je velkou rozhlasovou fanynkou. „Nikdy jsem tady nebyla, jsem tady poprvé, ale vždycky mě hrozně fascinovalo prostředí Českého rozhlasu. Dřív jsem bydlela v Praze, teď bydlím v Olomouci, takže jsem chtěla poznat, jak to tady vypadá. Ta budova je úplně nádherná,“ popisovala své pocity.

Budovu nábytku jsem viděla jako dítě, takže jsem byla zvědavá. A jsem nadšená
Jana Pospíšilová, jedna z návštěvnic DOD

Jana Pospíšilová zase přišla hlavně proto, že si pamatuje podobu budovy před její rekonstrukcí a zajímala ji její proměna. „Miluju architekturu, ten dům se mi líbil a zajímalo mě, jak se do toho prostoru vešel rozhlas. Říkala jsem si, jestli ty kanceláře nebudou malé, neuměla jsem si to představit. Budovu nábytku jsem viděla jako dítě, takže jsem byla zvědavá. A jsem nadšená,“ říká.

Během dne otevřených dveří se návštěvníci mohli nechat na památku vyfotit ve fotobuňce s pozadím studia Českého rozhlasu Olomouc a fotku si odnést na památku. Někteří využili i možnost si nechat dočasně vytetovat rozhlasové eRko.

Celkem na prohlídku Českého rozhlasu Olomouc dorazilo během soboty okolo sto padesáti lidí, kteří naplnili všechny vypsané termíny rezervací na prohlídky.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související