4) Setkání s jiným vesmírem. Na Hanou přijíždí Real Madrid

5. duben 2019

SK Sigma Olomouc - Real Madrid 1:1
(čtvrtfinále Poháru UEFA 1991/92)

Datum zápasu:  4. 3. 1992

Olomoucká fotbalová euforie po postupu přes Hamburk gradovala a los čtvrtfinále Poháru UEFA ji ještě umocnil. Sigma vyzve světový velkoklub Real Madrid!

Kapitáni obou týmů před zápasem. Za Sigmu Jan Mároši, za Real Miguel Porlán Noguera, známý pod přezdívkou Chendo.

Šlo o střetnutí dvou různých světů, co se týká zkušeností, ekonomiky i zázemí obou klubů. Zápas proti Realu si dokonce vyžádal konstrukční zásahy na olomouckém stadionu, do malé a zastaralé šatny pro hosty nešlo poslat hvězdy, jakými byli Hugo Sánchez, Emilio Butragueño, Fernando Hierro nebo Gheorghe Hagi.

Utkání se hrálo na začátku března, už od 15 hodin, protože stadion ještě neměl umělé osvětlení. Fanoušci si stejně jako při Hamburku brali volno z práce, aby už od rána drželi dobrá místa. Když pak Sigmu po Marošiho centru poslal ve 27. minutě do vedení Pavel Hapal, bylo čtrnáct tisíc diváků v extázi.

V nastaveném čase první půle vyrovnal Hierro a Real si nakonec i přes dvě červené karty (Villarroya, Milla) pohlídal remízu 1:1. I v odvetě Hanáci na slavném San Bernabeu odehráli s Realem vyrovnanou partii, kterou rozhodl v závěru Hugo Sánchez. I tak se Sigma čtvrtfinálovou účastí postarala o dosud nepřekonaný pohárový úspěch.

SK Sigma Olomouc MŽ - Real Madrid 1:1 (1:1)

(čtvrtfinále Poháru UEFA 1991/1992)

Branky: 27. Hapal - 45. Hierro. Diváků: 14 213. Hráno: 4. 3. 1992

Sigma Olomouc: Přibyl - Slabý, Kovář (67. Barbořík), Kotůlek, Vaďura - Hapal, Maroši, Hanus (78. Muchka), Látal - Kerbr, Šindelář. Trenér Karel Brückner.

Real Madrid: Buyo - Chendo, Rocha, Sánches, Villaroya - Míchel, Milla, Hierro, Gordillo (73. Hagi) - Llorente, Butragueño (74. Maqueda). Trenér Leo Beenhakker.

NÁVRAT NA PŘEHLED ZÁPASŮ

Spustit audio

Související