Baráž s Táborem byla hodně náročná, přiznává hokejový trenér Draků Šumperk Lukáš Majer

Působí velmi mladistvým dojmem, u mládeže prošel střídačky mládeže v Prostějově, Kralupech a Českých Budějovicích. Nově se stal hlavním koučem A-týmu Šumperka.

Hokejově vyrůstal Lukáš Majer v domovském Prostějově, hrál také v Olomouci. Ještě jako teenagera ho to ale začalo táhnout k pozici trenéra a za svým snem si důsledně šel.

Patří ke kritikům současných poměrů v našem hokeji. „Nemáme správně nastaveny základní věci u mládeže. Vždyť třeba na Hané bychom měli těžit z toho, že je tu extraligová Olomouc a tři blízké hokejové satelity Přerov, Prostějov a Šumperk. Ale nefunguje to, od možností fungování kluků ve vzdělávacím systému až po vlastní komunikaci mezi kluby,“ krčí rameny.

„Třeba na Hané bychom měli těžit z toho, že je tu extraligová Olomouc a tři blízké hokejové satelity Přerov, Prostějov a Šumperk. Ale nefunguje to.“
Lukáš Majer, trenér hokejového Šumperku

Nově povede A-tým Draků Šumperk jako hlavní trenér a práce má nad hlavu. „Stabilizujeme kádr a chceme se v příští sezóně posunout od starostí o záchranu do bojů o play-off,“ naznačuje kouč, kterému je teprve 26 let.

Kdo ho přivedl k hokeji, proč odešel do Kralup, jak náročná je hokejová baráž a mnohem víc si můžete poslechnout v našem rozhovoru se šumperským trenérem Lukášem Majerem.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio