Bezstarostná jízda s druhým albem skupiny Steppenwolf

27. leden 2015

Původně kanadští Steppenwolf patří do zlatého fondu hudby přelomu 60. a 70. let především díky několika písním, které se objevily ve filmu "Easy Rider" (Bezstarostná jízda).

Singly z prvních dvou alb ovšem zářily ještě před svým úspěchem na stříbrném plátně. Vznikly na troskách neúspěšné kapely Sparrow, jejichž nahrávek si všiml producent Gabriel Mekler. Dal kapelu znovu dohromady a vymyslel název Steppenwolf.

Velmi důležitým faktorem se stalo rozhodnutí bývalého kytaristy Dennise Edmontona alias Marse Bonfirea, že kapele nechá některé své písně. Byla mezi nimi i pozdější motorkářská hymna "Born To Be Wild" z debutu, na druhé desce Steppenwolf jste mohli najít také jeho "Faster Than The Speed Of Life".

Druhé album ovšem korunoval další úžasný singl "Magic Carpet Ride", tentokrát už z pera lídra kapely Johna Kaye. Na rozdíl od debutu je druhé album Steppenwolf (stejně jako debut vydané v roce 1968) kompaktnější a pro mnoho fanoušků i lepší. Že repertoár kapely zdaleka nestojí jen na dvou hitech se vás pokusily přesvědčit naše Legendy, ve kterých jsme si připomněli nejlepší okamžiky desky "Steppenwolf The Second".

Spustit audio