Čokoládový festival, zimní koupání nebo Valentýnské tvoření. Vyberte si z našich tipů na víkend

Pokud strávíte víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Naše první pozvánka je určená všem, kteří mají rádi sladké. Na své si přijdou v olomoucké obchodní galerii Šantovka, která od pátku hostí třídenní Čokoládový festival. Program přehlídky zahrnuje ochutnávky tradičních i netradičních čokoládových výrobků, soutěže a aktivity pro děti. V pátek je akce přístupná do 18 hodin, sobotní i nedělní program začíná v deset hodin dopoledne. 

Masopustním veselím ožijí v sobotu Hlušovice na Olomoucku. Akci zahájí průvod maškar, který vyrazí ve tři hodiny odpoledne od mateřské školy. Další oslavy se budou konat od 16 hodin u kulturního domu. 

Prostějovsko

Jubilejní desátý ročník republikového mistrovství v Králičím hopu se odehraje v sobotu v Národním sportovním centru v Prostějově. Šampionát začíná v osm hodin ráno a zahrnovat bude disciplíny rovinná dráha, parkur, skok vysoký a skok daleký. Tak pokud máte čas a chuť, přijděte fandit. 

Nyní by měli zpozornět především příznivci otužování. Zúčastnit se můžou v sobotního zimního koupání v Podhradském rybníku v Plumlově na Prostějovsku. Sraz zájemců je ve dvě hodiny odpoledne v baru U Sandokana.

Přerovsko

Následující pozvánka je určená rodinám s dětmi. Vyrazit můžou v neděli do loutkového divadla Kašpárek v Přerově. Čekat je tam bude pohádka Kašpárek strašidlem. Představení začínají ve čtrnáct a šestnáct hodin.

Šumpersko

Rodinné centrum Vikýrek pořádá v sobotu od dvou hodin odpoledne na zámku Třemešek v Dolních Studénkách na Šumpersku Valentýnské tvoření. Jak už název akce napovídá, účastníci dílny budou vyrábět pro své blízké nebo sobě pro radost drobné valentýnské dárky.

autor: Von
Spustit audio