Poprvé jsme vás provázeli naší novou budovou v Pavelčákově ulici. Kdy jsou další dny otevřených dveří?

V sobotu 10. a v neděli 11. září jsme vůbec poprvé pro veřejnost otevřeli prostory naší nové budovy v Pavelčákově ulici, kde pro naše posluchače vysíláme od května tohoto roku.

Posluchači chodili už od sobotního dopoledne. Většina z nich se novými prostory kochala a taky srovnávala s předchozím domovem Českého rozhlasu Olomouc na Horním náměstí 21.

Návštěvníky provázala známá jména z vysílání, jmenovitě například moderátorka Zora Ježková, vedoucí programu Jiří Matějů nebo redaktor Miroslav Kobza, jehož reportáž a povídání s návštěvníky si můžete poslechnout hned pod tímto odstavcem.

Příchozí mohli prozkoumat všechny otevřené prostory budovy, nahlédli ale také do produkce rádia nebo záložního vysílacího studia, kde si nanečisto vyzkoušetli každodenní práci moderátorů. 

Všem, kteří do naší nové budovy v Pavelčákově ulici přišli na návštěvu, vřele děkujeme a věříme, že pro vás byla příjemným zážitkem. Těšíme se na další setkání!

Do konce roku ještě čtyři dny otevřených dveří

Pokud vám první termíny dnů otevřených dveří nevyhovovali, nemusíte zoufat. Na podzim připravujeme i další dny otevřených dveří. Další termíny jsou 28. září, 1. října, 28. října a 17. listopadu letošního roku.

autor: dja
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.