Ester Janečková - povídat si s lidmi

11. červenec 2014

Je populární díky pořadu České televize Pošta pro tebe. Moderuje ji už osm let. Ráda. Povídání s lidmi je totiž přesně to, co ji baví.

Jako malá holka chtěla být herečka. Vliv na to měl určitě její otec - režisér, dramaturg, překladatel a ředitel Městských divadel pražských Ota Ornest. Na konzervatoř se nedostala, vystudovala proto střední zdravotnickou školu. V roce 1992 ji přijali na DAMU, odkud odešla s hereckým diplomem.

Své první moderátorské krůčky udělala v Českém rozhlase, posléze v České televizi, kde provázela kulturním magazínem Spektrum, magazínem o politice a společenském životě Politikon a podílela se na přípravě pořadu Za zdí.

Velký zlom v životě Ester Janečkové nastal v roce 2005, kdy začala moderovat společně s Lejlou Abbasovou kontaktní publicistický pořad Sama doma a především emotivní Poštu pro tebe.

"Potřebuju lidi, kterým můžu důvěřovat," říká trojnásobná maminka, která se často objevuje na charitativních akcích. Jako např. na večeru, který v Olomouci pořádalo sdružení Náruč dětem, podporující pěstounskou péči na přechodnou dobu.

Rozhovor s Ester Janečkovou jsme vysílali v prázdninové repríze v pondělí 14. července hodinu před polednem.

autor: voj
Spustit audio