Fit a štíhlí v novém roce

5. leden 2015

Na začátku nového roku více než kdy jindy chceme být lepší, zdravější i krásnější. Každý rok v lednu stoupá počet návštěvníků fitness center a dalších sportovních zařízení. Jak rozumně měnit své pohybové i stravovací návyky tak, aby nám lednové nadšení vydrželo?

„Lidský organismus spotřebuje velké množství energie. Podle toho, jakou energii do svého těla vkládáte, můžete očekávat výkon, jaký vaše tělo podá, a jak vy se budete cítit,“ říká výživová poradkyně a cvičitelka Kateřina Gálová. Může se zdát, že je těžké dostat se do dobré kondice, ale rozhodně to stojí za to, a to v každém věku.

„Například funkční trénink je jednou z nejefektivnějších variant pohybu, co svému tělu můžete dopřát,“ dodává cvičitelka. Funkční trénink je jedním z největších pohybových hitů posledních sezón, ve své podstatě však existuje stovky let.

Těží totiž ze základů, na kterých sportovci staví už od nepaměti. Cílem tohoto cvičení je totiž vykonávat jak sportovní, tak denní úkony účinněji a výkonněji. Jde o soubor cvičení, které přirozeným způsobem zapojují co nejvíce svalových skupin najednou a to tak, aby maximálně odpovídaly potřebám daného jedince.

Spoustu cviků navíc můžeme vykonávat i doma bez nutnosti častých návštěv sportovních center. Nejen o funkčním tréninku, ale i o stravě, která je nejvhodnější, když chceme dostat nějaké to kilo dolů je naše Dobrá rada.

autor: pis
Spustit audio