Hlavní líčení s bývalým přerovským radním za ODS Markem Dostálem začne u okresního soudu na konci února. Obžalovaný je ze sexuálního nátlaku

11. únor 2019

Kauzou přerovského podnikatele a bývalého radního za ODS Marka Dostála obžalovaného ze sexuálního nátlaku bude projednávat Okresní soud v Přerově. Termín je stanovený na 28. února. Českému rozhlasu ho potvrdilo informační oddělení soudu. Dostál obvinění odmítá. Kvůli obžalobě ale v prosinci rezignoval na svoji funkci v městské radě.

Trestní oznámení na Marka Dostála podala jeho bývalá zaměstnankyně. Státní zástupkyně Šárka Pivodová ho poté obžalovala ze sexuálního nátlaku. Potvrdila to už dříve Českému rozhlasu.

Ze své pozice zaměstnavatele vůči poškozené, která u něho pracovala, a byl si přitom vědom její závoslosti na příjmu ze zaměstnání v důsledku její tíživé finanční situace, ji ve dvou případech přiměl k orálnímu pohlavnímu styku,“ říká státní zástupkyně Šárka Pivodová.

 Dostál s tím nesouhlasí a chce očistit své jméno.

„Naprosto odmítám podezření z deliktu, který je mi v současné době kladen za vinu,“ brání se Dostál.

"V době prvního jednání bude vyslýchán obžalovaný a svědci," potvrdil Českému rozhlasu předseda senátu Jan Rektor, který předpokládá, že rozsudek nebude vynesen hned první den.

autor: kra
Spustit audio

Související