Jak ušetřit za energie doma či ve firmě?

20. říjen 2014

Doma i v práci, při vytápění i při spotřebě vody – vždy a všude se mohou hodit tipy a „vychytávky“, jak a kde ušetřit.

Pondělní Dobrá rada je chce nabídnout, zároveň ale budeme rádi i za vaše konkrétní zkušenosti a doporučení z praxe.

Také v našem regionu najdeme stále více poradenských firem, které s námi rozeberou spotřebu energií, učiní patřičné propočty, odhady a srovnání a ty lepší a serióznější nabízejí nezávislá doporučení a prezentaci dostupných distributorů energií či takzvaný energetický audit.

Jak to probíhá, jak postupují a co při analýzách a propočtech zejména zohledňují, zeptáme se poradce v dotyčné oblasti Milana Sivery.

Můžete si s námi ale hlavně zkusit projít dům, byt či další prostory a krok po kroku (místnost po místnosti; spotřebič za spotřebičem) zapřemýšlet, jak a „za kolik“ fungují dnes a zda by se ony výdaje daly snížit a jakým způsobem.

A jak je tomu aktuálně s dotační podporou na úpravy či opravy zařízení, zateplování budov nebo ekologická opatření? Také na to a na jeho zkušenosti z praxe se bude našeho hosta a rádce ptát moderátor Bořek Volný.

autor: Bořek Volný
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.