Karneval, pohádková představení nebo vepřové hody. V Olomouckém kraji se o víkendu nudit nebudete

Pokud strávíte víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Spojit příjemné s užitečným můžete o víkendu v olomouckém muzeu Pevnost poznání. Konat se tam bude benefiční akce pro celou rodinu. Chybět na ní nebudou workshopy, výstavy, chemické pokusy nebo kreativní dílny. Výtěžek ze vstupného organizátoři pošlou na účet sbírky na pomoc Ukrajině. Akci můžete navštívit v sobotu i v neděli od devíti hodin ráno.

První letošní návštěvníky přivítá v sobotu hrad Šternberk. Pokud se tam vypravíte, vybrat si budete moct ze dvou prohlídkových okruhů. Zaměřené jsou na šlechtické reprezentační prostory a na život na hradě. První prohlídka se koná v deset hodin dopoledne, poslední ve tři odpoledne. 

Přerovsko

Areál tělocvičny v zábřežské místní části Skalička provoní v sobotu jitrničky, jelítka, ovar, polévka prdelačka a další zabijačkové speciality. Konat se tam budou od desíti hodin dopoledne vepřové hody

Následující pozvánka je určená rodinám s dětmi. Vyrazit můžou v neděli do loutkového divadla Kašpárek v Přerově. Čekat je tam bude pohádka Kašpárkův první krok do života. Představení začínají ve čtrnáct av šestnáct hodin.

Kulturní dům v Ústí na Přerovsku ožije v neděli odpoledne dětským karnevalem. Pro malé návštěvníky organizátoři chystají řadu soutěží a chybět nebude ani tombola. Akce začíná v 15 hodin.

Jesenicko

Jak mluví les. To je název literárně-výtvarné dílny pro rodiny s dětmi, která se bude konat v sobotu v galerii v budově Katovny v Jeseníku. Program začíná o půl jedenácté dopoledne. 

autor: Von
Spustit audio