Komplikovaná situace s parkováním v olomoucké fakultní nemocnici potrvá déle, nemocnice odstoupila od smlouvy s dodavatelem

18. prosinec 2018

Nový, pro pacienty přívětivější systém parkování slibovala od podzimu návštěvníkům olomoucká fakultní nemocnice. Kvůli problémům s dodavatelskou firmou ale zatím funguje jen provizorně. Jak uslyšíte v naší reportáži, návštěvníci se současným stavem rozhodně nejsou spokojení.

Na parkovišti v olomoucké fakultní nemocnici panuje čilý provoz, řidiči jsou nervózní, řadí se v kolonách a čekají až budou moci vyjet.

Nemocnice o problémech ví, tvrdí ale, že za současný stav nemůže. Na zlepšení situace si ještě řidiči určitě nějakou dobu počkají.

„V současné domě jsme v určitém mezistupni, který vznikl problémem na straně dodavatele vjezdového systému firmy První chráněná dílna, který měl určité vnitřní problémy a na základě těchto odstoupil jeho klíčový subdodavatel od smlouvy a zároveň odstoupila fakultní nemocnice od smlouvy s tímto dodavatelem,“ vysvětluje mluvčí nemocnice Adam Fritscher

„Výběrové řízení je při současné legislativě a požadavcích na transparentnost složitý proces. Ten odhad se pohybuje kolem roku a půl. Všem motorizovaným návštěvníkům nemocnice se můžeme pouze omluvit,“ dodává Fritscher.

Vyjádření firmy První chráněná dílna se nám nepodařilo získat. Telefon nám nikdo nezvedl a na zaslané otázky nikdo neodpověděl.

autor: bas
Spustit audio