Legendy představí jedno z nejlepších alb Moody Blues

23. říjen 2013

V roce 1971 byli Moody Blues na vrcholu. Po r´n´b začátcích v polovině 60. let se naplno začali věnovat „zvukovému hledačství“, aniž by vypustili základní stavební kámen písničky, tedy melodii.

Vše odstartovali hitem „Nights In White Satin“ v roce1967 a úspěšná série šesti alb vrcholila deskou „Every Good Boy Deserves Favour“.

Natočit šest alb během 5 let nebylo na přelomu 60. a 70. let zase tak výjimečné a jen to podtrhuje fakt, jak úžasná doba to nejen z hudebního hlediska byla. Moody Blues se mohou pochlubit skutečně zářivou kolekcí originálů, nad kterou mnohá z dnešních hvězd jen tiše a závistivě může přemítat, jak to tenkrát dělali.

Desku „Every Good Boy Deserves Favour“ se kapela vůbec poprvé rozhodla vydat bez singlu, aby se netříštila posluchačova pozornost (což ale za velkou louží narušili vyjmutím písně „The Story In Your Eyes“, prostě Američané).

Jedno z prvních testování možností elektronických bicích, pionýrské užití prvních modelů syntezátorů značky Moog a spousta dalších vychytávek, aniž by posluchač přišel o již tradiční mistrovský zvuk mellotronu.

Na setkání s (jak mnozí tvrdí) nejlepším albem skupiny Moody Blues vás zveme ve středečních Legendách 23. října.

Spustit audio