Legendy rozeznily další výtečné album Nazareth

12. srpen 2014

Skotská skupina Nazareth patří u nás mezi stále populární klasiky. Už pátou dekádu fungující soubor se na fanoušky u nás mohou spolehnout, vždyť tu natáčel jedno ze svých posledních alb a Miloš Šmídmajer přidal výborný dokument. Chuť dělat novou muziku se kladně podepsala i na novince "Rock´n´Roll Telephone".

V kapele z klasické sestavy zůstali už jen basák Pete Agnew a zpěvák Dan McCafferty. Fanoušky navíc v loňském roce zaskočila zpráva, že Dan má natolik velké zdravotní problémy, že byl nucen ukončit koncertovaní. Nazareth to ale nezabalili a svou novinkou stále ještě s McCaffertym za mikrofonem dokázali, že vysoká kvalita jejich posledních alb nebyla náhodná.

Deska "Rock´n´Roll Telephone" je v duchu posledního směřování kapela pořádně ostrá, jednoznačně se hlásí k tomu nejlepšímu z diskografie kapely, tedy albům jako "Razamanaz", "Hair Of The Dog" nebo "No Mean City". Dan stále zpívá úžasně, nic nešidí a sluší mu to i ve volnějším tempu skladeb jako "Back 2B4" nebo "Winter Sunlight".

Novinku Nazareth jsme okusili i v prázdninových Legendách ČRo Olomouc, kde si všímáme nových alb klasiků rocku, kteří stále mají co říct. Ve středu 13. srpna po 18 hodině.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.