Máte dobře pojištěné auto?

25. duben 2014

Jak postupovat v případě krádeže auta, dopravní nehody nebo při kolizi se zvěří? Vyplatí se mít sjednáno mimo povinného ručení ještě i pojištění havarijní? A na co dát z hlediska bezpečnosti pozor v nadcházející letní sezoně?

Dost možná i na vás se různými způsoby obracejí poskytovatelé či zprostředkovatelé toho „zaručeně nejlepšího“ či „nejlevnějšího“ povinného ručení. Nemají ale tyto zprvu atraktivní nabídky nepříjemná (skrytá) úskalí a nebezpečí? Jak vybírat pojištění odpovědnosti z provozu vozidla pro to či ono konkrétní auto? Nač si dávat největší pozor? Také to jsou otázky pro mluvčí jedné z velkých pojišťoven Ivanu Buriánkovou.

Jaká je přesně funkce asistenční služby a kdy se vyplatí ji zavolat? Kdy se k nehodě musí přivolat policie? Co když se druhý účastník nehody brání sepsání formuláře záznamu o dopravní nehodě nebo chce od nehody ujet či se odmítá legitimovat? A koho volat v případech poslední dobou tolik frekventovaných, případech střetu s divokými zvířaty nejen v lesních úsecích? I tomu se budeme věnovat.

Host Dobré rady Ivana Buriánková disponuje i statistikami nejčastěji bouraných a kradených značek aut a sleduje také regionální vývoj nehodovosti či pojistných podvodů. Jak je na tom olomoucký region, jsme osvětlili v Dobré radě v pondělí 28. dubna.

autor: Bořek Volný
Spustit audio