Michal Valta: Uvědomil jsem si, že život může zmizet ve vteřině a že nesmím ztrácet čas!

K přehodnocení životních priorit tvůrce projektů, cestovatele, fotografa a spisovatele Michala Valtu přiměla těžká autohavárie, která zastavila ten pověstný rozjetý podnikatelský vlak, ve kterém už řadu let seděl.

Půlroční rekonvalescence přivedla Michala Valtu k nápadu, jak využít své schopnosti k tomu, aby mohl pomáhat světu. A to doslova. Na rovinu přiznává, že není schopen přímo se osobně angažovat tam, kde jsou lidé v kontaktu s utrpením: „Dívat se na utrpení, to bych nedal!“  Byl ale schopen vymyslet počítačovou aplikaci, která by propojila lidi se zájmem pomáhat v jakékoliv sféře našeho života kdekoliv na světě.

Proto teď tým programátorů v Olomouci vyvíjí jedinečnou dobročinnou aplikaci a sociální síť, která pomůže darovat a připojit se k dobré věci. Ve svých důsledcích má pomoci měnit svět k lepšímu a pomáhat uživatelům radovat se ze života, být motivovaný k dobrým činům a vytváření dobrých vztahů. Bude zaměřena na podporu aktivity neziskových organizací a charit a chce využít síly spojení lidí a zmnohonásobení účinku jejich pomoci.

Síť by měla nejprve začít fungovat v USA, časem se prý připojí celý svět. Proč nejdříve v USA? Proč jsou v zahraničí lidé k filantropii více nakloněni, než u nás? Proč je mottem celé činnosti Michala Valty „Zvol si dobro“? Poslechněte si celý rozhovor a všechno se dozvíte.

autor: zos
Spustit audio