Náročné oslavy? Pomůže vývar silný jako noha!

5. leden 2015

Poctivé domácí lahůdkové saláty, ale i salát waldorf s roastbeefem, tradiční hovězí nebo lososová varianta …a spoustu dalších tipů z kuchyně naší i světové nabídla poslední letošní Dobrá rada.

Také se stále ostýcháte zkusit „světácké“ dobroty jako jsou sushi, různé terinky anebo třeba kuřecí galantinu s fáší z mletého masa? A co potom říkáte na takový dip guacamole? Že není nutné se bát přespříliš, i to nám ve studiu vysvětlili kuchaři Jaroslav a Michal Marešovi.

Ani posluchači ale nezůstali pozadu – inspirovali totiž zase naše kuchařské hosty třeba zajímavou kombinací staré známé rybí pomazánky ze sardinek, ovšem tentokrát s nakládanými houbami.

A na co myslet už při oslavách? Jak následně léčit případné novoroční potíže s hlavou či žaludkem?

Kuchař Jaroslav Mareš nedá dopustit na vývar z kostí „silný jako noha“ anebo naopak dietní kuřecí prsíčko na páře. Jeho bratr Michal volí zelňačku či boršč a připomíná také důležitost hydratace během oslav – průběžně zobat a doplňovat vodu, ideálně ocitronovanou – jedna z praktických dobrých rad nejen na Silvestra.

autor: Bořek Volný
Spustit audio