Ne, sestry opravdu nejsme

A dvojčata už vůbec ne. Zdůrazňují od začátku své kariéry Hana Buštíková a Dana Vlková. Jedna pochází z Valašska, druhá je čistokrevná Pražačka. Jedna je odchovaná slivovicí, druhá pivem. Obě ale mají společnou vášeň – hudbu.

Už jako malé zpívaly ve sborech (v kroji i v civilu), obě doprovázely hvězdy české populární hudby, třeba Josefa Laufera nebo Jiřího Korna. V roce 1980 to daly dohromady a vzniklo duo Kamelie.

Měly štěstí na chlapy, kteří jim pomáhali a pomáhají. Bratři Petr a Pavel Ormové jim skládají hudbu, Zdeněk Krečmar zase texty. Platí to v případě desek z let osmdesátých a platí to i o té nejnovější, kterou připravují.

Kamelie se prosadily i v sousedním Německu, kde je ale fanoušci znají jako duo Hana und Dana. Zpívaly country, což je hodně bavilo. S úsměvem vzpomínají na osmdesátá léta, kterým vévodily diskotékové hity a v módě bylo dovoleno snad vše.

„No jo, ale všechno jsme si musely nechat ušít, látky nám vozila kamarádka z Německa, hodně jsme střídaly účesy. Těšilo nás, když pak zákaznice u kadeřnice říkaly, že chtějí mít účes jako Kamelie,“ s úsměvem vzpomíná Hana Buštíková.„Publikum máme různorodé, jsme moc rády, že chodí vedle starších lidí i mladí, kteří naše desky našli u rodičů, pořád nás to baví,“ říká Dana Vlková.

autor: voj
Spustit audio