Největší úspěch kariéry, hlásil po návratu z olympiády „bronzový“ brankář Mory Branislav Konrád

25. únor 2022

Olomoucký hokej má podpis na jednom z největších úspěchů historie slovenského hokeje. Brankář Branislav Konrád se totiž podílel na zisku bronzové olympijské medaile na hrách v Pekingu.

O svůj úspěch se už podělil se spoluhráči, přáteli i rodinou. Program po olympiádě byl podle něj dost náročný.

„Speciální letadlo letělo ještě o dvě hodiny déle, přes Katar, takže to celé i s přesuny trvalo asi dvacet šest nebo dvacet sedm hodin. V Bratislavě jsme pak měli oběd se sponzory, olympijským výborem a otevřeným autobusem jsme jeli po městě, na náměstí, kde byla spousta lidí. Suprově jsme si to užili, jsme rádi, že nás takto přišli přivítat,“ říkal na tiskové konferenci po návratu do Olomouce Branislav Konrád.

„Suprově jsme si to užili, jsme rádi, že nás takto přišli přivítat.“
Brankář HC Olomouc Branislav Konrád o oslavách bronzu v Bratislavě

Olympijskou medaili považuje za svůj životní úspěch. Jde o úspěch celého slovenského hokeje, kterého si mimořádně cení. „Olympijská medaile z každého sportu je velmi vzácná. Obzvlášť si toho vážíme, protože Slovensko získalo dvě – Vlhová zlatou a my bronzovou. My jsme ale překvapili víc než ona, bylo to nečekanější,“ usmívala se dlouholetá opora Hanáků.

Sám v Pekingu odchytal jen utkání proti – nakonec zlatému – Finsku, pak už sledoval počínání kolegy Patrika Rybára. Za třetím místem Slováků stála podle něj i semknutost týmu. „Spousta kluků byla už na posledním mistrovství světa a hrála spolu kvalifikaci. Dali jsme se po prvních dvou prohraných utkáních do kupy a šli od zápasu k zápasu. Měli jsme bruslařsky nadstandardní tým, který byl navíc mladý, takže regenerace byla rychlejší než u jiných týmů a je možné, že to rozhodlo zápas o bronz,“ doplnil Konrád.

Co řekl o českém týmu? Jak to bylo s možností podívat se během olympiády i na další sporty? Poslechněte si nahrávku z tiskové konference Branislava Konráda po návratu do Olomouce.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio